top of page
  • Foto van schrijverjochenbarzeele

Speeldag 1 seizoen 22-23


Tweede prov.B. : Koekelare A. Wielsbeke C. 14 - 2

De eerste match van het seizoen in de “Sorry arena” werd met een klinkende zege afgesloten. Op papier waren de teams elkaar waard maar in werkelijkheid was het nog een gemakkelijke zege, hoewel de speelduur toch meer dan 4 uur was.

Na een blitzstart van 6-0 moest Fré ( 3 zeges ) een match aan de tegenpartij laten.

Joris Gadeyne ( 4 zeges ), overgekomen van de fusie-ploeg Eernegem, was een binnenkomer van formaat. Jochen Ampoorter ( 4 zeges ) plaatste de negen op het bord. Kapitein Bart Decaestecker

( 3 zeges ) verloor zijn laatste match in de belle.


Derde prov. A. : Koekelare B. Mandelhoek C. 9 - 7

Tegen één van de titelkandidaten was dit een mooie zege. Met drie spelers van ex-Eernegem nam de thuisploeg een sterke start van 2-1 / 4-2 naar 8-2. Maar de bezoekers, op papier iets sterker, gaven zich nog niet gewonnen. Pas in match 13 kon Danny Kimpe ( 3 zeges ) de negen op het bord plaatsen. Jens Tylleman behaalde drie overwinningen, Hans Verplancke boekte twee zeges en Christophe Clauw pakte één overwinning.


Derde prov.C. : Koekelare C. And Leie Lauwe E. 5 - 11


1ste wedstrijd van het nieuwe seizoen start met een pijnlijk, maar verdiend verlies tegen Lauwe. Berustend op revanche deed de C ploeg een goeie start dankzij 2 gewonnen belles.

Geleidelijk aan bleef de kloof iedere keer 2 punten in het nadeel. Halfweg dus 3-5.

Jochen (3 overwinningen) en Anthon met zijn enigste overwinning deden Lauwe nog even twijfelen tot 5-8. Helaas konden Stefan (1 zege) en Dieter die een offday had niet meer milderen. Eindstand 5-11.


Tekst A en B ploeg: Danny Kimpe

Tekst C ploeg: Jochen Barzeele

25 weergaven

Comentarios


bottom of page