top of page
  • Foto van schrijverjochenbarzeele

Speeldag 14 seizoen 2019-2020

Tweede prov.A.    :     Eernegem A.    -     ‘t Smulhoekje A.         6-10


De streekderby tussen de fransmans en de kasseileggers werd in het voordeel van de bezoekers beslecht. Na een gelijkopgaande wedstrijd en een tussenstand van 5-5, 6-6, konden de bietemannen een voorsprong bij elkaar sprokkelen en hun balluchonzak vullen met drie punten.

VENI, VIDI, VICI : “ Julius”, alias Jaron Pascal, won al zijn matchen. Bart Decaestecker behaalde drie overwinningen, Frederik Vander Donckt twee zeges en Jochen Ampoorter moest tevreden zijn met één zege.


Derde prov.A.    :     Tielt B.    -     Bistrant Spanje B.         7-9


Kan het coronavirus zomaar in je bus vallen met een Chinees pakje van ALIExpress ? Een quiz-vraagje voor Martijn die in laatste instantie FF moest geven. Ook hier passeerde Julius tijdens de Gallische oorlog en was hij niet te stoppen. Na enkele invallen van de Bataven moest de thuisploeg de duimen leggen. Met drie spelers werd er een knappe driepunter binnengehaald en zo staan we op een derde plaats in het klassement. Philip Caudron behaalde een vier op vier, Danny Kimpe drie zeges en Stefan Devidt twee overwinningen.


Derde prov.C.    :     Sobeka B.    -     Sinnaeve Poultry C.         8-8


Tegen de vierde in de stand werd een sterke delegatie Sorry-boys uitgezonden. Na een mooie start van 0-3, naar 2-5 konden de Bekaert-jongens hun achterstand mondjesmaat goed maken en na een 6-8 met de zege binnen handbereik, moesten ze toch nog een gelijkspel toestaan.

Het gewonnen of/en verloren punt kan de doorslag geven in de degradatieduel met de zes ploegen. Jochen Barzeele en Ruben Yde behaalden drie zeges, Dieter Delbarge en Koen Vandenberghe elk één zege.

 

Vijfde prov.C.    :     Knokke C.    -     Koekelare D.         5-11


In het “Monaco” van de Vlaamse kust hebben de welpjes van Koekelare geknokt als echte leeuwen en  zijn naar huis gekomen met de volle buit, volgens kapitein, tomatenkweker, duivel-doet-al van Keiem. De D-ploeg staat ook op een mooie derde plaats en met zicht op zee om de tweede, Zandvoorde, bij te benen. Fabrice Loones, Roeland De Grande en Niel Dingenen behaalden elk drie zeges, Klaas De Grande twee zeges.


Tekst: Danny Kimpe

12 weergaven

Comments


bottom of page