top of page
  • Foto van schrijverjochenbarzeele

Verenigingskampioenschap 2019

Hoi,

De nederlagen zijn verwerkt, het zweet ligt op de grond, de stijfheid zit in de benen, de cake zit in de buik, kortom het kampioenschap is gestreden!

Met 11 superhelden waren we, die gingen uitmaken wie met die opperkip ging lopen! De favorieten, de debutanten, de anciens, ze waren er allemaal klaar voor. Enkel de uitredende kampioen was er niet! Jammer... :-)

Na de poulewedstrijden bleven volgende spelers over:

Bart/Fré/Philip/Danny/Jonas en Ikke. Danny, onze VZ, moest jammer genoeg nog treinen in de war gaan sturen en zo was Ampi de lucky loser van de avond. Hij nam Danny zijn plaats in in de volgende ronde.

Via de onschuldige kinderhanden kwamen we tot 3 mooie halve finales.

Bart tegen Frederik, Jochen tegen Jochen en Philip keek Jonas in de ogen.

Frederik, die verassend al 1 verliespartij in de benen had tegen ikke in de poule won tegen Bart in een spannende 5 setter. Ikke won dan, mag ik dit zeggen, vlot tegen Jochen. Het werd 3-0. Jonas tenslotte had een zwientje nodig in de belle om Philip uit de Finale te houden.

Traditie getrouw bleven dus 3 finalisten over in de sorry-arena naast de vispit zonder werkende wc's. Het verassend 2-tal Jonas uit Nazareth en Ikke gingen dus licht favoriet Fré het vuur aan de schenen leggen in de finale. Via loting kwam de eerste finalewedstrijd uit de doos van de ballen, zonder ballen: Jonas tegen Fré.

Het was Jesus stadsgenoot die op voorsprong kwam, Fré herpakte zich en nagelde Jonas dan aan het kruis. 3-1 dus, al had het toch moeite gekost want de krampen bij Fré waren dichtbij. Volgende finalewedstrijd werd dan gespeeld. Ik haalde Jonas terug van het kruis, zette hem voor de tafel en ik kwam er niet voorbij na een spannende wedstrijd. 3-2 dus in het voordeel van Jonas. Ten slotte moest de beslissing vallen in de laatste finale wedstrijd. Verloor ik van Fré werd hij met 2 gewonnen wedstrijden de primus van de avond. Ik had wel vertrouwen, had hem dus geklopt in de poulewedstrijd. In een aantrekkelijke wedstrijd speelde ik Fré nog meer in krampen. Tot 3 maal toe moest dokter Philip de benen stretchen van onze A speler. Het loonde, en ik won de wedstrijd terug met 3-2. Maar wie was er nu verenigingskampioen??? Iedereen had namelijk een wedstrijd gewonnen in deze finaleronde!! 11u en niemand wist het!!

Sets tellen dus! Jonas viel in de vispit. Hij won 4 sets, Ikke en Fré hadden elk 5 sets gewonnen. Wat telde er dan? Was het mijn onderlinge winstpartij tegen Fré? Moesten we punten tellen? Of gingen de verloren sets de doorslag geven? Ik 5 sets verloren, Fré 4. Rond de klok van kwart voor twaalf wisten we het dan uiteindelijk. Het was de computer die onze redding was. Er werd een poule aangemaakt met ons 3 en alle resultaten werden ingevoerd.

De verloren sets gaven de doorslag! FREDERIK IS ONZE NIEUWE VERENIGINGSKAMPIOEN!! PROFICIAT!!

Mag ik verder nog iedereen bedanken die aanwezig was! De trouwe vooral vrouwelijke supporters. Dina die het jeugdkampioenschap heeft geregeld! Laatkomer Warre is daar onze laureaat! Bedankt ook aan Roeland voor het lekkere gebak! Merci aan dokter Philip voor de stretch oefeningen! Bedankt aan de gamma voor het leveren van de nagels en een hamertje. Dikke dank aan het VTI van diksmuide afdeling houtbewerking voor het maken van een kruis! Ironische merci aan het sportstadsbestuur van Koekelare om de wc's al meer dan een maand niet te laten werken in jullie het mag gezegd zijn mooie sporthal! Het moet mij nog even van de lippen, ik had het toch mentaal wel beetje zwaar, dus bedankt ook aan de frigo voor leveren van alcohol en andere koude dranken! ;-)

Wazaaa We are sorry!


Tekst: Jochen Barzeele


6 weergaven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page